torstai 20. toukokuuta 2010

Ryöppäystä ja kuivatusta






kourallinen huuhdeltuja nokkosenlehtiä
sormen pituinen pätkä kurkkua
2 tl hampunsiemeniä
n. 3 dl soijamaitoa
(tai osa vettä, jos ei halua makeutta)

Surauta sileäksi.


Suurin osa saaliista
pakastetaan ja kuivatetaan
talven varalle.

9 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Nokkonen on hyvä ja terveellinen ruoka-aines. Sopii moniin tarkoituksiin. Yhden jo mainitsitkin, laitan kuivattuna talvella sämpylöihin, lettuihin, pataruokiin ja tietenkin nokkoskeittoon. Tässä vain muutama mainittuna. Kiva, kun otit esille tärkeän ja ilmaisen "elintarvikkeen".

Tiivi kirjoitti...

Pakastepinaatti on niin tylsää, nokkonen taitaa vielä voiton joka suhteessa, kotimaisuudessa, ravintoarvoissa jne.

Romulus kirjoitti...

Mä olen myös lähdössä keruulle!

Kuivatus ihan vaan tuolleen roikkumassa? Kauan kestää et ovat "valmiit"?

Tiivi kirjoitti...

Juu, nyt on ollut niin lämmintä, että kuivaavat ihan hyvin ilman mitään apukeinoja. Nyt pari päivää roikuttuaan näyttävät jo aika hyviltä, täytyy mennä tarkastamaan lähemmin. :)

Niina kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta, nokkonen on mahtava luonnontuote! En olekaan aiemmin kuivannut, vaan ryöpännyt, mutta nyt aion esimerkistäsi innostuneena kuivata. Ja lisäksi kuivaaminen on niin helppoa ryöppäämiseen verrattuna. Säilyykin hyvin, eikä vie tilaa pakastimestakaan.

Tiivi kirjoitti...

Hyvä, hyvä! :)

Ryöppäämistäkin olisi voinut kokeilla tuolla lailla nippuina, kastaa kiehuvaan veteen.

Tiina P kirjoitti...

Mites tää ryöppäys-kuivaus-yhdistelmä? Ainakin mulla näytti toimivan (tosin makua ei testattu vielä) :P

Tiivi kirjoitti...

Molempi käy. Tosin liian pitkässä ryöppäyksessä saattaa vähän kadota aineita... siksi tein näin, että pakastetut ryöpättiin, kuivatut vain huuhdeltiin.

Tiivi kirjoitti...

Mutta kyllä yleensä ilmeisesti ihmiset kuivaavat ihan sinällään... Vältetään turha välivaihe ja sähköäkin säästyy! ;)