sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Parsakaalikeitto





3 perunaa
1 porkkana
1 sipuli

Kuori ja paloittele.
Laita kiehumaan,
vettä sen verran, että peittyvät.

Lisää

kasvisliemikuutio
2 tl yrttisekoitusta
ripaus chiliä
loraus soijakastiketta
loraus avokadoöljyä
1-2 tl raastettua inkivääriä
2-3 dl purjoviipaleita
paloiteltu parsakaali

Anna kiehua vielä hetki.
Lisää sitten 2 rkl soijajauhoa
ja soseuta sauvasekoittimella.
Ohenna esim. kauramaidolla,
jos tarpeen.

Pinnalle voisi laittaa
jotain tuoretta yrttiä,
jos ikkunalautayrttitarha
antaisi elonmerkkejä.
Tässä tapauksessa sekaan tuli
lusikallinen raejuustoa.


2 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Hyvän näköistä keittoa.
Ensi viikolla lähden mammanvirkaa hoitamaan Helsinkiin. Pieni neito on kasvissyöjä, on kaivettava kasvisruokaohjeet esille.

Tiivi kirjoitti...

No niin on tehtävä! Sosekeitto on kyllä yksi melko varma valinta. Pääraakaaineeksi voi valita lempparia, ja loput menevät myös parempiin suihin, kun ovat soseena. :) Koskee sekä pienempiä että isompia syöjiä!