lauantai 24. huhtikuuta 2010

Pinaattinen brie-piirakka




Pohja:

1 dl vettä
n.1/4-osa kuivahiivapussista
ripaus yrttisuolaa
2½ dl vehnäjauhoja
2rkl avokadoöljyä

Sekoita hiiva ja suola jauhoihin.
Alusta. Lisää lopuksi öljy.
Siirrä täytteen teon ajaksi nousemaan
esim. mikroon.

Täyte:

1 sipuli
1 punasipuli
0,5 tl ruokosokeria
0,5-1 tl yrttisuolaa
ripaus rosmariinia
muutama kierros mustapippuria

Kuullota hetki avokadoöljyssä.
Lisää sitten

100 g tuoretta pinaattia
10 kpl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna

Siirrä pois levyltä,
kun pinaatti on mennyt kasaan
ja vesi haihtunut.

Siivuta 150 g brie-juustoa.
Sekoita 2 rkl soijajauhoa 2 dl (kaura)kermaan.

Painele pohja pyöreään
voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille.
Lisää pinaattiseos,
asettele brie-viipaleet
ja lopuksi kerma.

Paista 200 asteessa puolisen tuntia.


Tuli aika herkkua,
siksi uskaltanen jakaa reseptin!

2 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Nam.

Sufferiina kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta! Pitääpä kokeilla....